AMSTERDAM - NU.nl is de grootste nieuws- en informatie site volgens recente cijfers van Nielsen/Netratings (pdf). Bij de sites van de dagbladen zijn de 'marktaandelen' te vergelijken met de oplagecijfers van de gedrukte versies. De enige uitzondering is NRC Handelsblad dat het online relatief goed doet.

De enige niet-Nederlandse site die de toptien haalt is cnn.com, meer dan 100.000 Nederlanders volgden in februari het nieuws op deze Amerikaanse site.


* Unieke bezoekers zijn gemeten per dag *

Van alle top nieuwssites per land trekt guardian.co.uk het meeste bezoekers van buiten de eigen regio. Tabel 2 geeft de meest populaire online bron van nieuws en informatie in alle landen waar Nielsen//NetRatings op dit moment actief is.

Het bovengaande overzicht geeft duidelijk aan dat in de meeste landen de gevestigde titels met een lange traditie als gedrukt medium het online sterk doen. Uitzonderingen zijn de VS waar de joint-venture van MSN en NBC het grootste is, Italië met de televisiezender RAI, Australië met ABC (Australian Broadcasting Corporation) en Nederland met NU.nl.