AMSTERDAM - Klanten van Chello mogen voortaan meerdere computers aan één kabelinternetverbinding koppelen. Dit mocht eerst niet omdat Chello bang was dat buren samen één abonnement zouden nemen.

Het delen van de verbinding was tot nu toe niet toegestaan, alhoewel het in de praktijk regelmatig voorkwam, zo meldt Webwereld.

Xbox

De reden voor Chello's ommezwaai is de dienst Xbox Live, waarmee je online spellen kunt spelen met de spelcomputer van Microsoft.

"Chello zal de algemene voorwaarden veranderen zodat een home-network officieel is toegestaan", schrijft Chello op de site. De Xbox kan immers niet direct aan het netwerk van Chello worden aangesloten. "De Xbox zal niet herkend worden en aangezien er geen browser in de Xbox aanwezig is, kunt u zich ook niet bekend maken."

De beheerder van Chello Underground, een forum voor Chello-gebruikers, tempert de vreugde die op dat forum heerst enigszins. Hij wijst erop dat in het bericht van Chello alleen gesproken wordt van een netwerk via ICS (waarbij de internetverbinding softwarematig wordt gedeeld). Of Chello-gebruikers ook een router mogen gebruiken voor het delen van de verbinding is onduidelijk.