AMSTERDAM - Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie heeft zijn website vernieuwd. Naast actuele snelheidscontroles kun je er je boete uitrekenen en kijken of het zin heeft bezwaar aan te tekenen tegen een overtreding.

De verkeershandhavingssite van het OM bevat informatie overveelgemaakte verkeersovertredingen en de bijbehorende boetes. Ookbiedt de site de bezoeker het laatste nieuws over verkeershandhavingen een overzicht van alle door de politie aangekondigde controles.

Bezwaartest

Viade Bezwaartest kunnen bezoekers nagaan of het zin heeft om beroep aante tekenen tegen een snelheidsbekeuring. Volgens een woordvoerster van het OM komt de test er aan tegemoet om ervoor te zorgen dat mensen niet nodeloos beroep gaan aantekenen. De internetpagina geeft aan dat mensen die alleen maar beroep instellen om zand in de machine van justitie te gooien, het risico lopen dat ze de proceskosten moeten betalen.

Speciale dossiers bieden achtergrondinformatie over 'hot items', zoalsbijvoorbeeld het onderwerp straatraces. Geïnteresseerden kunnen zichvia de mailinglists op updates van actualiteiten en dossiers latenattenderen.