Infonummer 1850 past website aan

HAARLEM - De nummerinformatiedienst 1850 gaat op haar website op aandringen van KPN betere informatie geven over internationaal doorverbinden. Het bedrijf voorkomt hiermee een kort geding over een reclamespotje, dat KPN had aangespannen en dat vrijdag zou dienen bij de rechtbank in Haarlem.

Volgens een woordvoerster van KPN zijn de afspraken donderdag rondgekomen.

"In de reclamespotjes stelde 1850 dat ze als enige dienst klanten kan doorverbinden met telefoonnummers in het buitenland", aldus de woordvoerster. "Dat klopt niet, want dat doen wij ook."

Een andere ergernis van KPN betrof de suggestie dat 1850 kan doorverbinden met alle telefoonnummers in het buitenland. "Ook dat is misleidend, want het gaat om buitenlandse telefoonnummers die de klant van tevoren heeft opgegeven."

Verkeerd

1850 Zendt het gewraakte reclamespotje sinds 5 augustus niet meer uit en het zal ook niet meer op de buis komen. Volgens een woordvoerder van 1850 komt er wel een mededeling op de website, maar heeft het bedrijf niets verkeerd gedaan.

"We gaan alleen duidelijker uitleggen hoe het werkt met het invullen van het adresboek via internet voor buitenlands doorverbinden." Ook zal 1850 niet meer zeggen dat ze de enige is die doorverbindt met buitenlandse nummers.

Tip de redactie