Hacker mailbox Rasmussen bekent schuld

AMSTERDAM - De 30-jarige Deen die twee weken geleden e-mails van Michael Rasmussen aanbood bij een Deense krant heeft deels schuld bekend. De man is woensdag vrijgelaten, maar loopt het risico te worden veroordeeld tot achttien maanden celstraf.

Zijn in beslag genomen computers blijven tot de rechtszaak in het bezit van de Deense justitie.

De hacker bood twee weken geleden e-mails van Rasmussen te koop aan bij de Deense krant B.T. De man beweerde dat in de e-mails meer informatie zou staan over de verblijfplaats van de Rabobank-renner in aanloop naar de Tour de France. Hij had toegang gekregen tot het e-mailaccount van de Deense klimmer door het wachtwoord te raden.

Politie

De redactie van B.T. bedankte voor het aanbod en meldde het voorval bij de politie. Rasmussen bevestigde later aan B.T. dat het inderdaad om zijn e-mailaccount ging.

Ontslagen

Rasmussen werd tijdens de Ronde van Frankrijk na de laatste Pyreneeënrit op staande voet door Rabobank ontslagen. De leiding van de Nederlandse wielerploeg vond dat de kopman had gelogen over zijn verblijfplaatsen in de maanden voor de start van de Tour.

Rasmussen beweert in juni in Mexico te hebben gezeten, terwijl voormalig wielrenner Davide Cassani zegt hem die maand in Italië te hebben gezien en gesproken.

Tip de redactie