Telecom Italia lanceert nieuwe provider in Nederland

AMSTERDAM - Nederland is een nieuwe provider rijker: Alice. Snelheid staat voorop bij de isp, die gebruikmaakt van het netwerk van BBned.

In thuisland Italië, Duitsland en Frankrijk is Telecom Italia al langer actief met Alice. In Italië is Alice met 7,3 miljoen klanten marktleider, terwijl de isp in Duitsland en Frankrijk respectievelijk de derde en vierde plaats op de markt inneemt. In Nederland wordt een topvijf-positie geambieerd.

Nederlandse klanten krijgen voor 30 euro per maand een snelheid tot 20 Mbps, plus een telefonieabonnement.

Volgens Alice-directeur Arthur van den Ende biedt zijn provider meer dan de concurrentie: "Meer providers bieden internet en bellen voor een prijs rond de 30 euro, maar dan gaat het vaak om veel lagere snelheden." Ook denkt Alice zich te onderscheiden met het feit dat zijn telefoniedienst geen starttarief vraagt.

Overstappen

Uit onderzoek dat door NetPanel in opdracht door Alice is verricht, blijkt dat Nederlanders vaak niet weten of ze wel kunnen overstappen. Ook worden ze afgeschrikt door het gedoe dat een migratie naar een andere provider oplevert.

"Hierdoor kunnen providers slechte diensten leveren zonder klanten te verliezen en dat is niet waar consumenten op zitten te wachten", zo meent Van den Ende. Om deze reden denkt de directeur dat Alice een kans maakt op de toch zeer volwassen Nederlandse internetmarkt, waar KPN de dominante speler is.

Tip de redactie