Soloalbums John Lennon op iTunes

LONDEN - Zestien soloalbums van John Lennon zijn te downloaden via iTunes. De weduwe van de in 1980 vermoorde muzikant, Yoko Ono, heeft haar goedkeuring hiervoor gegeven.

Een deel van de opnames was al verschenen via andere digitale muziekwinkels, maar ze waren nog niet op Apple's iTunes, de grootste dienst, beschikbaar.

Onder de albums die vanaf nu legaal kunnen worden verkregen, zijn Lennon Legend en Acoustic. Dat meldde de Britse nieuwszender BBC woensdag.

"John zou het geweldig hebben gevonden dat zijn muziek nu beschikbaar is via een toepassing die een hele nieuwe generatie luisteraars bereikt", aldus Ono.

Ook technologieconcern Apple is blij. "John Lennon is een van de grootste artiesten van onze tijd", liet directeur Steve Jobs weten. "We zijn er heel gelukkig mee dat we zijn solowerk nu ook in iTunes kunnen aanbieden."

Beatles-collega Paul McCartney bereikte in mei al overeenstemming over zijn solowerk. Alleen de muziek van George Harrison kan niet legaal worden gedownload. Zijn weduwe Olivia heeft echter gezegd dat een overeenkomst eraan zit te komen.

Tip de redactie