AMSTERDAM - De populariteit van online video's onder jongeren neemt toe. Dat blijkt uit een onderzoek van jongerenmarketingbedrijf Newrulez. Bijna 90 procent van alle jongeren kijkt naar streaming video's.

Het gebruik van streaming video's is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Inmiddels kijkt een derde van alle jongeren zelfs dagelijks op internet naar videomateriaal. "Het onderzoek bevestigt wat we dagelijks in de praktijk zien. Video is steeds belangrijker voor jongeren", verklaart Newrulez-directeur Toon Branbergen.

Televisie

Volgens het onderzoek, dat verricht werd onder jongeren van 15 tot en met 24 jaar, heeft internet de televisie inmiddels voorbijgestreefd als het populairste medium onder jongeren. Hoewel jongeren aan beide ongeveer drie uur en een kwartier per dag besteden, wordt er slechts twee uur intensief gebruik gemaakt van de tv.

Bijna de helft van de jongeren geeft daarnaast aan dat zij internet gebruiken om naar de radio te luisteren.

Nieuwssites

Chatten blijft de populairste online tijdsbesteding. Bijna driekwart van alle jongeren zegt dagelijks een chatprogramma te gebruiken. 61 procent van de jongeren gebruikt dagelijks e-mail en dertig procent downloadt elke dag muziek. Het bezoek aan nieuwssites door jongeren komt iets beter uit de bus. 38 procent zegt dagelijks het nieuws op internet te bekijken.