AMSTERDAM - Twee medewerkers van de internetsite GeenStijl moeten voor de rechtbank in Alkmaar verschijnen. Dit meldde GeenStijl maandag op haar eigen website.

De twee werden in april door de politie in Heerhugowaard opgepakt toen zij onder rokjes van vrouwen aan het filmen waren. Zij bevonden zich in de parkeergarage van een winkelcentrum in Heerhugowaard. Op een lagere verdieping was het voor de mannen mogelijk om door de roosters heen omhoog te kijken en zodoende onder de rokjes van passerende dames te gluren.

Gemeente

De website geeft als verweer dat de gemeente Heerhugowaard in februari al iets aan het probleem beloofde te doen. Toen de GeenStijl-verslaggevers in april poolshoogte gingen nemen, bleek er niets te zijn veranderd. Ze wilden de gemeente met de opnames confronteren, maar zover kwam het niet en ze moesten enige tijd op het bureau verblijven.

Tegen de medewerkers is aangifte gedaan omdat zij zonder toestemming filmden. Op 19 oktober moeten ze voorkomen. De maximale straf voor deze overtreding is twee maanden cel.