AMSTERDAM - De kwaliteit van het touchscreen waarvan de Apple iPhone gebruik maakt, gaat steeds grotere problemen opleveren. Dat liet telecomanalist Richard Windsor in een memo naar de klanten van marktanalist Nomura International weten.

Een kleine groep gebruikers ervaart al grote problemen met het touchscreen waarop de volledige functionaliteit van de telefoon is gebaseerd. De aanraakgevoeligheid van delen van de iPhone zou na een tijdje verdwijnen waardoor de telefoon nog nauwelijks gebruikt kan worden.

Volgens Windsor gaan de problemen met het touchscreen alleen maar toenemen. Het scherm werkt door middel van chemicaliën die reageren op de hitte van een vinger, maar na drie tot zes maanden van intensief gebruik verdwijnt de gevoeligheid hiervan.

Vervanging

De getroffen gebruikers laten weten dat Apple er geen enkel probleem van maakt om de defecte touchscreens te vervangen. "Maar als het aantal niet werkende touchscreens van de nog relatief 'jonge' telefoon toeneemt, kan het bedrijf wel eens een serieus probleem krijgen", verwacht de analist.

Windsor staat trouwens niet bekend als een iPhone-adept. Bij de introductie van de telefoon trok hij een vergelijk met de N-Gage van Nokia. De telefoon van de Finse telecomgigant werd een totale flop.