AMSTERDAM - De Chinese overheid neemt maatregelen tegen haar internetverslaafde jeugd. Jongeren die niet achter hun computerscherm vandaan te slaan zijn, kunnen naar een zomerkamp om van hun verslaving af te komen. Dat heeft de Chinese staatsmedia dinsdag gemeld.

Gedurende tien dagen in de zomer krijgen jongeren tussen de 14 en 22 jaar oud een heel scala aan therapieën voorgeschoteld. Ze worden behandeld voor depressie, angst, teruggetrokken gedrag, paniek en prikkelbaarheid.

Dat is niet voor niets, vindt de Chinese overheid. Ruim 13 procent van alle Chinese internetgebruikers onder de 18 jaar is namelijk verslaafd aan het wereld wijde web.

Ontspannen

In Peking bestaat al een Internet Verslavingscentrum, waar een mix van therapie en militaire training kinderen van hun verslaving moet afhelpen. In de ontspannen zomerkampen mag het er echter veel minder hard aan toe gaan.

De Chinese overheid is al langer bezig de 'internetvergiftiging' een halt toe te roepen. Zo mogen er geen nieuwe internetcafés meer openen en worden gewelddadige videospellen gecensureerd.