AMSTERDAM - Het op internet doorverkopen van concertkaartjes moet aan banden worden gelegd. Dat vinden Tweede Kamerleden Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven (CDA).

Zij werken daarom aan een wet die de online tickethandel verbiedt, onthult Gerkens dinsdag in De Volkskrant. De Kamer behandelt het wetsvoorstel in oktober.

De wet richt zich vooral op online ticketshops zoals tickets4u.nl en ticketunlimited.nl, die zich voordoen als officieel verkooppunt. Deze bureaus kopen een groot aantal concertkaarten in om deze tegen een hogere prijs door te verkopen.

Veilingsites als Marktplaats, waar ook particulieren die zijn verhinderd hun kaartjes aanbieden, worden vooralsnog buiten schot gehouden.

Mojo

Concertorganisator Mojo juicht het wetsontwerp van de Kamerleden toe. "Die sites zien er uit als officiële verkooppunten, waardoor mensen vaak niet weten dat ze te veel betalen, dat maakt het zo erg", zegt woordvoerder Lian van Leeuwen in het ochtendblad.

Kaartjes voor de twee concerten die The Police in september in de Amsterdamse ArenA geven worden op deze websites bijvoorbeeld verkocht voor 130 euro, terwijl ze in de reguliere verkoop nog verkrijgbaar zijn voor 89 euro.

Risico

Rogier van der Heijden van ticketunlimited.nl vindt niet dat zijn bedrijf iets verkeerd doet. "Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod", stelt hij. "Je hoeft geen 250 euro te betalen voor Lowlands-kaartjes. Ze zijn maandenlang verkocht voor de reguliere prijs, dus de liefhebber heeft al lang een ticket. Als je wacht loop je risico."