AMSTERDAM - Numpa, de Nederlandse versie van microblog site Twitter, lanceert komende week speciale themakanalen. "We verwachten er veel van. Er is veel interesse voor onze white label versie. De contracten met uitgeverijen die channels willen adopteren, zijn bijna rond", kijkt Arjan van ’t Hof van Numpa vooruit.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3762 Numpa wordt gebouwd door de mensen van het bedrijf Yellowmind. Iedere werknemer werkt in de avonduren mee aan de dienst, waarbij mensen elkaar op de hoogte houden via sms, het web en in de toekomst msn. Van ’t Hof: "Vijf jaar geleden kwamen we al met sms-dagboek, maar dat liep niet echt goed.

Dagboek

Toen Twitter opkwam, moesten we daaraan denken en hebben we een Nederlandse versie ontwikkeld: Numpa. Van sms-dagboek hebben we geleerd dat de lokale behoeften verschillen per land. Wij zijn van mening dat ook het gebruik gelokaliseerd moet worden."

Hoewel Numpa een lokale versie van Twitter is, lijkt het er op dat Twitter zijn kleine Nederlandse broertje goed gezind is. "We hebben een secret handshake gehad van Twitter. Onze berichten worden onder de noemer Numpa geplaatst", legt Van ’t Hof uit. Numpa heeft momenteel 1500 gebruikers.