AMSTERDAM - Een onbekende Nijmegenaar moet een schadevergoeding van 7500 euro betalen aan datingsite Relatieplanet.nl. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

De man - zonder bekende woon- of verblijfplaats - werd bij verstek veroordeeld hij het domein relatieplanner.nl had geregistreerd.

Relatieplanet zegt veel te maken te hebben met zogenoemde 'typosquatters', mensen die internetadressen registreren die sterk gelijken op bestaande websites, zoals relatiplanet.nl en relatieplenet.nl. Doorgaans hopen de typosquatters geld te verdienen met advertenties op hun sites.

Volgens Van Tuijl was dat nu niet het geval: relatieplanner.nl huisvestte een exacte kopie van de echte datingsite.

Oplichter

Eigenaar van de site zou een man uit Nijmegen zijn die op internet optreedt onder namen als 'Art-Display' of 'Antoon van Putten'. Op internetoplichting.nl, een forum voor slachtoffers van oplichtingspraktijken, wordt hij veelvuldig in verband gebracht met online fraude.

De man was niet op de rechtszitting aanwezig, en het is niet bekend waar hij verblijft. Zijn hostingprovider heeft het domein inmiddels aan Relatieplanet overgedragen.