AMSTERDAM - Hyves lijkt in Nederland Google te passeren als meest bezochte website. Dat blijkt althans uit cijfers van webstatistiekenbureau Alexa.

Volgens Alexa genereert de vriendensite sinds begin juli regelmatig meer zogenoemde pageviews dan de zoekmachine. Hyves-oprichter Raymond Spanjar sprak in juni in Adformatie al de wens uit om Google voor het einde van het jaar te passeren.

Volgens Spanjar heeft Hyves 3,9 miljoen leden, waarvan drie miljoen in Nederland. De site trekt dagelijks ongeveer een miljoen unieke bezoekers. Dat zijn er nog wel minder dan Google.

Functionaliteit

De netwerksite is druk bezig met de introductie van nieuwe functionaliteit. Zo wordt Hyves nog dit jaar deels opengesteld voor externe ontwikkelaars, waardoor het mogelijk wordt om functies van Hyves te combineren met andere websites of internettoepassingen.

Hyvesgebruikers zouden straks desgewenst bijvoorbeeld aan hun vrienden kunnen laten zien welke berichten ze op nieuwswebsites lezen.

Van Dale

Spanjar heeft zijn zinnen ondertussen al weer gezet op een nieuwe uitdaging: "Nu nog hopen dat hyven ook in de Van Dale komt, dan gaat ook onze tweede droom in vervulling."