AMSTERDAM - De Japanse politie trof woensdag in een auto de dode lichamen aan van drie jonge mensen. De politie vermoedt dat de drie slachtoffers elkaar kenden via internet. Als dit het geval is, gaat het hier om de tweede 'collectieve internetzelfdoding' in Japan.

De ramen van de auto waren afgeplakt. In de auto, waarin de lichamen van een 24-jarige man en twee vrouwen van 20 en 23 jaar zijn gevonden, trof de politie een houtskooloven, een computer en gedetailleerde zelfmoordplannen aan. De vermoedelijke doodsoorzaak is koolmonoxidevergiftiging.

De drie hadden voor hun fatale autotocht waarschijnlijk internet contact, en waren online aan het chatten. Familie gaven de slachtoffers als vermist op bij de politie.

In februari van dit jaar werden drie dode lichamen gevonden in een appartement even buiten Tokyo. Ook hier was de doodsoorzaak koolmonoxide en gaat de politie ervan uit dat ze elkaar kenden via internet.

Japan telt 125 miljoen inwoners en heeft een van de hoogste zelfmoordpercentage ter wereld met meer dan 30.000 zelfdodingen per jaar.