ARNHEM - Een internetdate is voor een 50-jarige man uit Kampen fataal afgelopen. De 28-jarige vrouw uit Oosterhout bij Nijmegen met wie hij op 11 juli voor het eerst had afgesproken, stak hem dezelfde dag in haar woning dood.

Dat heeft de vrouw na veertien dagen voorarrest bekend, zo heeft het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag laten weten. De vrouw is door de raadkamer van de rechtbank in Arnhem voor negentig dagen in voorlopige hechtenis geplaatst.

De vrouw en de man ontmoetten elkaar voor het eerst op het NS-station in Elst bij Oosterhout. Zij vertrokken naar het huis van de vrouw. Enkele uren later trof de politie in die woning de dode man aan. Ook de vrouw was gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld.

Onderzoek

De politie is met een team bezig aan het onderzoek naar het incident. Onder meer zijn een week na de dood van de man ruim 1300 reizigers gehoord op het Elster station.

Het OM wil nog niets zeggen over het motief voor de steekpartij. Ook over de omstandigheden waaronder de Kampenaar is gestorven zwijgt het OM, omdat het onderzoek nog niet klaar is.