NEW YORK - De sociale netwerksite MySpace heeft de profielen van 29.000 veroordeelde Amerikaanse zedendelinquenten van zijn website verwijderd. Dat heeft het internetbedrijf dinsdag laten weten.

"We zijn erg tevreden dat we met succes geregistreerde zedenmisdadigers van onze website hebben kunnen verwijderen en we hopen dat andere sociale netwerksites ons voorbeeld volgen", aldus het hoofd beveiliging. MySpace werkt sinds vorig jaar samen met het Amerikaanse ministerie van Justitie om zedenmisdadigers op te sporen.

Tientallen miljoenen mensen, voornamelijk jongeren, hebben een pagina op MySpace. Hiermee kunnen ze onder meer blogs, muziek en video's op het web plaatsen. Sinds 2007 is er een Nederlandse (beta) versie van MySpace.

Sentinel Safe

Volwassenen op zoek naar seks met minderjarigen maken gebruik van het online sociale netwerk. Met een nieuwe technologie, Sentinel Safe genaamd, doorzocht MySpace federale Amerikaanse registers op veroordeelde zedendelinquenten. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen de eerste nationale database voor zedendelinquenten gecreëerd.

In de VS zijn zo'n 600.000 geregistreerde zedenmisdadigers.