AMSTERDAM - Voor veertig procent van de Europeanen die internetten, is het web een manier om vriendschappen en zelfs liefdesrelaties te ontwikkelen. Dat blijkt uit een peiling van America OnLine (AOL) en het Franse instituut voor internationale studies RoperASW.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 mensen uit Frankrijk, Duitsland en Engeland. De percentages van contacten die leiden tot daadwerkelijke afspraken en relaties verschillen wel per land. In Duitsland leidde internetcontact in 62 procent van de gevallen tot een ontmoeting. Dit percentage lag voor de Fransen en Britten op respectievelijk 39 en 41 procent.

Een op de drie ondervraagden geeft zijn persoonlijke e-mailadres en zijn telefoonnummer tijdens een eerste virtuele ontmoeting. 47 Procent van de internetters maakt gebruik van elektronische uitnodigingen. Deze gegevens gelden voor deelnemers van ouder dan achttien.

De verschillende nationaliteiten houden er eigen internetgewoonten op na. Zo brengen Fransen gemiddeld negen uur per week online door. Bij Engelsen ligt die duur op zeven uur, en de Duitsers brengen met vier uur de minste tijd op het web door.