ROTTERDAM - AND International Publishers heeft donderdag een winstwaarschuwing naar buiten gebracht. De eerder uitgesproken licht positieve prognose voor de tweede helft van dit jaar slikt de directie nu in.

Het tweede halfjaar zal ook een verlies laten zien. Pas in 2003 voorziet de onderneming een herstel van de winstgevendheid. Wel zal het resultaat zonder rente, belastingen, afschrijvingen en afboeking van de goodwill in 2002 positief zijn.

Kern van het probleem bij AND ligt bij de Duitse en Amerikaanse filialen. De directie heeft besloten die te sluiten omdat ze niet goed draaien. Voor het overeind houden van de kern van de bedrijfsactiviteiten (Geografische en Adresinformatie) heeft AND het eigen vermogen versterkt.

Bij particpatiemaatschappij Roosland Beheer heeft de directie onderhands 375 miljoen gewone aandelen geplaatst tegen 0,01 euro per stuk ter aflossing van het eerder verstrekte overbruggingskrediet van f 8 miljoen. Het belang van Roosland in AND loopt hierdoor op van 10 tot 49,96 procent.