AMSTERDAM - Gameconsole Playstation 3 (PS3) kampt met grote tegenslagen, maar fabrikant Sony ontkent plannen voor een prijsverlaging.

Tegenover persbureau Reuters laat Sony-topman Ryoji Chubachi weten niet van plan te zijn iets aan de prijsstelling van de spelcomputer te doen. Met een prijs van rond de zeshonderd euro is de PS3 stukken duurder dan concurrenten als de Xbox 360 van Microsoft en vooral Nintendo's Wii. Eerder deze maand bleek dat die laatste console op de thuismarkt in Japan zes keer zo goed verkoopt als de PS3.

Blu-ray

De PS3 is vooral zo duur vanwege de ingebouwde Blu-ray dvd-speler. Die bezorgde de fabrikant meer hoofdbrekens: door een gebrek aan onderdeel voor de speler moest de lancering van de console enkele malen worden uitgesteld. Uiteindelijk lag de computer in de Europa maanden later in de winkel dan in de Verenigde Staten en Japan.

PS2

Chubachi meent echter dat de slechte start van de PS3 niet veel verschilt van die van voorganger PS2. Van die computer werden uiteindelijk 120 miljoen exemplaren verkocht.

Geruchten over de prijsverlaging doen al geruime tijd de ronde. Die geruchten kregen vooral voeding toen de Europese Sony-topman Howard Stringer in juni tegen de Financial Times zei dat het bedrijf voor de feestdagen een besluit over een eventuele ingreep wilde nemen. Stringer zei dat Nintendo vanwege de lagere prijs in vergelijking met Sony "een heel goed business model" heeft.