ROTTERDAM - De nieuwe vorm van seksuele voorlichting via het internet, waarbij expliciete filmpjes zijn te zien, slaat erg aan bij jongeren. De website hoehetmoet.nl kent in twee weken tijd ruim 200.000 unieke bezoekers. Zij hebben op die website ruim 9 miljoen pagina's bekeken. In totaal zijn er 33.000 filmpjes c.q. cursussen gevolgd.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2070 Dit maakt de initiatiefneemster van de site Lydia Koopmans bekend. Het valt haar vooral op dat jongeren op de site met elkaar verder praten en niet alleen voor de overigens betaalde filmpjes langskomen. " Hieruit blijkt dat ze duidelijk behoefte hebben aan een serieus klankbord om hun gedachten over seks tegenaan te houden", aldus Koopmans. Ook worden de seksuologen veelvuldig geraadpleegd.

Van de ruim 200.000 bezoekers in de eerste twee weken hebben 60.000 jongeren zich ook daadwerkelijk geregistreerd met onder andere hun e-mailadres. In de aangeboden reeks voorlichtingsfilmpjes ofwel cursussen is vooral anale seks, beffen en pijpen populair. Daarnaast constateerde de initiatiefneemster dat 88 procent van de jongeren vaker seks wil en dat 67 procent van de jongeren dat het liefst doet met het licht aan.

Cadeau

Het zijn vooral jongens die naar de site surfen en de verschillende pagina's bekijken (68 procent). Meisjes doen dat veel minder (32 procent). Sommige bezoekers doen de cursussen ook cadeau door die door te sturen naar partners, exen, vrienden en vriendinnen.

"Degene die een cursus cadeau doen, vinden vooral dat de ander het pijpen beter onder de knie kan krijgen, blijkt uit de statistieken, of het meisjeslichaam eens beter zou moeten leren kennen", aldus Koopmans.

"Op het forum worden vaak hele serieuze gesprekken gevoerd, om het maar eens op z'n Hollands te zeggen: er wordt niet gekloot. Op een normale toon wordt er gesproken over seks. Jongeren vragen zich vooral af hoe ze seks leuker kunnen maken", zegt Koopmans.

Ze erkent dat dergelijke verhalen ook wel te lezen zijn in allerlei bladen, maar dat daarin veel meer vanuit een belerend perspectief wordt geschreven. "Bij ons op de site is het veel meer van: wat vind jij? Jongeren nemen ook geen blad voor de mond. Waar de oudere generatie nog gêne heeft, zijn zij al veel meer de schaamte voorbij."