AMSTERDAM - T-Mobile gaat in Duitsland de iPhone verkopen. Dat beweert althans de Rheinische Post van bronnen binnen het telecombedrijf te hebben vernomen.

De iPhone ging vrijdag in de Verenigde Staten in de verkoop. Het toestel van computerfabrikant Apple, dat de functie van telefoon verenigt met die van iPod en PDA, is daar uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met een tweejarig abonnement bij AT&T. Over de Europese partner of partners van Apple wordt al maanden gespeculeerd.

Vodafone geldt als de voornaamste kanshebber, omdat het bedrijf in vrijwel geheel Europa over een netwerk kan beschikken. Apple zou het liefste op het hele continent met één partner in zee willen gaan. Eind juni schreef magazine Bright dat de deal tussen de twee op een haar na beklonken was.

Verschillende partners

Volgens de Rheinische Post zou Apple er in Europa nu echter toch voor kiezen om de exclusiviteit te laten vallen, en met verschillende partners te gaan samenwerken.

De krant schrijft dat het toestel in november op de markt komt en 450 euro gaat kosten. Of de iPhone in Europa over een UMTS-verbinding zal beschikken in plaats van het tragere EDGE dat in de VS gebruikt wordt, is niet duidelijk. T-Mobile, Vodafone en Apple wilden tegenover de krant niet reageren.