FRANKFURT - De Duitse softwareproducent SAP heeft toegegeven documenten van zijn Amerikaanse rivaal Oracle op 'ongepaste' wijze te hebben gedownload. Het Duitse bedrijf zegt echter geen toegang te hebben gehad tot het materiaal.

Dat heeft bestuursvoorzitter Henning Kagermann van SAP verklaard in een rechtszaak die Oracle heeft aangespannen. Oracle, dat net als SAP actief is in bedrijfssoftware, maakte de zaak in maart aanhangig bij een rechtbank in San Francisco.

Volgens Kagermann zijn de betreffende documenten in een geïsoleerd computersysteem van dochter TomorrowNow 'blijven hangen'. Hij voegde er aan toe dat het downloaden nooit had mogen gebeuren en zei open te staan voor een schikking.

Bedrijfssoftware

SAP is de grootste producent van bedrijfssoftware ter wereld. Het wordt echter op de hielen gezeten door Oracle, dat de afgelopen jaren voor meer dan twintig miljard dollar aan overnames deed in een poging de positie van het Duitse concern te verzwakken. Beide bedrijven halen een deel van hun omzet uit onderhoudswerkzaamheden, ook bij elkaars klanten. Om die reden wordt er over en weer materiaal gedownload, maar in dit geval zijn er volgens SAP fouten bij gemaakt.