AMSTERDAM - Het gehucht Bridgeville in Californië, het enige dorp dat ooit op eBay werd geveild, is weer op de markt met een vraagprijs van 960 duizend euro. In 2002 werd het vervallen, maar pittoreske dorpje met dertig inwoners, acht huizen, een café en een postkantoor, voor het eerst op eBay aangeboden.

Bridgeville is op ruim dertig hectare grond gelegen aan de Van Duzen-rivier en kent een rijke historie als overstapstation van de postkoets.

De bankier Bruce Krall kocht het destijds voor ruim een half miljoen euro, nadat de hoogste internetbieder zijn bod op het laatste moment had ingetrokken. In 2006 plaatste Krall het gehucht opnieuw op eBay, omdat hij naar eigen zeggen de hoge renovatiekosten niet kon opbrengen. De 25-jarige student en manager in de entertainment-branche Daniel La Paille kocht het van Krall voor 930.000 euro.

Zelfmoord

Toen de eerste werklieden in het dorp verschenen rees onder de inwoners van Bridgeville de hoop dat hun geliefde nederzetting in zijn oude glorie hersteld zou worden. In november pleegde La Paille echter zelfmoord door zichzelf in de borst te schieten. De familie van La Paille heeft het gehucht nu weer te koop aangeboden. De burgers van Bridgeville rest niets anders dan te hopen dat er een nieuwe eigenaar komt om zich erover te ontfermen.