MUSSELKANAAL - Een man uit Musselkanaal wil dat weblog Geenstijl een filmpje verwijdert waarin hij zijn buurman met een stuk hout bedreigt. Dat heeft zijn advocaat, J. van Dijk, maandag gezegd.

Geenstijl kreeg het filmpje recent van de buurman van de man uit Musselkanaal. Het tweetal is verwikkeld in een burenruzie. De in de clip bejegende buurman filmde hoe zijn opponent probeerde zijn huis binnen te dringen. Een tweede fragment toont hoe de vrouw van de agressieve man haar buurman uitscheldt voor homo.

De raadsman van de getoonde man beroept zich op schending van de privacy van zijn cliënt. De maker van het filmpje heeft inmiddels een brief ontvangen waarin de advocaat dreigt met juridische stappen als de gewraakte beelden niet worden verwijderd. De man uit Musselkanaal verwijst echter door naar Geenstijl.

Consequenties

Een zegsman van het weblog laat weten nog geen sommatie voor verwijdering van de fragmenten ontvangen te hebben. "En ook als we die wel ontvangen, dan nog zouden we het niet overwegen", voegt hij daar aan toe. "Die meneer met zijn stuk hout had zich eerder moeten bedenken wat de mogelijke consequenties van zijn daden zouden kunnen zijn. Bovendien staat het de maker vrij om op zijn eigen terrein te filmen wat hij wil."

Waar de burenruzie in eerste instantie over ging, weet geen van de betrokkenen te melden. De beelden zijn op Geenstijl inmiddels al tienduizenden keren bekeken.