AMSTERDAM - Op verschillende scholen in Manchester zijn er plannen om webcams in klaslokalen te installeren. De bedoeling is om zo het slechte gedrag van leerlingen tegen te gaan. Het stadsbestuur van Manchester deed maandag aanvraag bij de overheid voor het plaatsten van camera's op vijf scholen. Dit meldt BBC.

De filmbeelden moeten fungeren als 'eye-opener' voor sommige ouders die maar niet de misdragingen van hun kinderen onder ogen willen zien.

Volgens de hoogste onderwijsbeambte van de stad, Mick Waters, is het niet de bedoeling leraren eruit te pikken die geen rust kunnen houden in de klas.

Rumoerig

Het plan is ontstaan nadat bleek dat zeker 1% van de leerlingen geen respect toonde voor hun leraren of klasgenoten.

"Ze luisteren niet, en praten aan een stuk door", aldus Waters. "Ze zijn rumoerig, doen niet hun werk en hinderen hierdoor andere leerlingen".

"Ouders maken hun kinderen niet mee op school en kunnen daarom vaak het slechte gedrag niet thuisbrengen. Kinderen presteren het best als ze zich goed gedragen. We proberen samen te werken met de ouders om het gedrag van hun kinderen te verbeteren".

Programma

Een woordvoerder van de council zegt dat de scholen die in aanmerking komen nog niet vast staan. Ook de details over het installeren van de webcams is nog niet bekend.

Camera's met webtechnologie genieten de voorkeur boven 'Closed Circuit Television' systemen (CCTV) omdat ze goedkoper zijn. Maar het is niet de bedoeling de beelden op internet te plaatsen.