AMSTERDAM - Leden van Bebo kunnen vanaf woensdag direct liedjes kopen van de ongeveer vijfhonderdduizend muzikanten en bands die een profiel op de netwerksite hebben. Die muziek moet dan wel beschikbaar zijn in Apples muziekwinkel iTunes.

Dat is volgens de Financial Times de strekking van een overeenkomst tussen Apple en Bebo, dat vooral in het Verenigd Koninkrijk populair is. In eerste instantie is de integratie met iTunes alleen voor Britse en Ierse Bebo-leden beschikbaar, maar uiteindelijk moeten alle 33 miljoen mensen met een profiel er gebruik van kunnen maken.

Apple gaat Bebo bovendien gebruiken om minder bekende artiesten aan te prijzen. Zo zou iTunes wekelijks een gratis download gaan aanbieden.

Netwerksites

Voor Apple is de overeenkomst de eerste toenaderingspoging tot de steeds populairdere profielensites. Veel muzikanten en bands maken gebruik van sites als Bebo, Myspace of Facebook.

Volgens aanhoudende geruchten zou Bebo al enige tijd in de belangstelling staan van internetbedrijf Yahoo, dat een miljard dollar voor de site over zou hebben.