AMSTERDAM - Bijna vijftig miljoen mensen hebben een stem uitgebracht op hun favoriete 'nieuwe wereldwonder'. De online verkiezing lijkt daarmee de grootste wereldwijde verkiezing aller tijden te worden.

De verkiezing die in september 1999 begon loopt nog tot 7 juli (07.07.07). In Lissabon zullen dan de zeven nieuwe wereldwonderen worden bekendgemaakt.

Cheops

Van de lijst met de zeven antieke wereldwonderen die tweeduizend jaar geleden door de Grieken werd samengesteld staan alleen de piramides van Cheops in de huidige top tien.

Tia Viering, woordvoerster van de organisatie die de verkiezing organiseert, zegt echter dat de verkiezing nog lang niet beslist is. "Er worden nog een paar spectaculaire stunts georganiseerd om bepaalde 'wonderen' te promoten."

Rio

Zo wordt in Brazilië de nationale voetbalselectie opgetrommeld om het standbeeld van Christus, dat boven Rio de Janeiro uittoornt, onder de aandacht te brengen en schrijft een Indiase zanger een lied voor de Taj Mahal.

Naast de wonderen van Egypte, India en Brazilië wordt de top tien aangevuld met de Grote Muur in China, het Colosseum in Rome, de Eiffeltoren in Parijs, Macchu Picchu in Peru, Petra in Jordanië, de standbeelden op Paaseiland en de Mayatempel Chichén Itzá in Mexico.