AMSTERDAM - Op een website van clipzender TMF zijn donderdagmiddag beelden opgedoken van een jongen die zichzelf aftrekt voor een webcam. Het filmpje was ingezonden op een pagina waar internetters zelf een videoclip kunnen insturen voor nieuw nummer van De Jeugd Van Tegenwoordig.

Het nummer 'Shenkie', over "koetjesrepen, tjoeries en koelkasten", was nog niet voorzien van een videoclip. Dat lieten de makers, die in 2005 in een klap beroemde werd met de hit 'Watskeburt?', aan hun fans over. Die mochten zelfgeschoten beelden uploaden naar de website van clipzender TMF.

Donderdagmiddag was op de site enige tijd een filmpje te zien van een jongen die zichzelf bevredigde. Verschillende weblogs maakten melding van de video.

Geschrokken

Een geschrokken woordvoerster van TMF was nog niet op de hoogte van het filmpje, dat direct van de site is verwijderd. De beelden waren donderdagmiddag overigens nog wel te bekijken voor internetters die het rechtstreekse adres kennen.

Volgens de woordvoerster is de actie inmiddels afgelopen. Ze vermoedt dat de gewraakte beelden "niet langer dan een uurtje" te zien zijn geweest. De mogelijkheid om nieuwe filmpjes in te sturen wordt zo snel mogelijk uitgeschakeld.