Ongeveer 18.000 mensen hebben vrijdagavond een donorformulier gedownload van internet. Dat heeft een woordvoerder van NIGZ-Donorvoorlichting zaterdag laten weten.

Het overgrote deel van de bezoekers kwam via de website van BNN op de pagina van het Donorregister. De overige tweeduizend vonden hun weg via de site van de NIGZ.

Aanleiding voor deze grote toestroom was De Grote Donorshow die omroep BNN vrijdagavond uitzond.

Uit de lucht

De website van BNN werd vrijdag zo veel bezocht dat die een paar keer uit de lucht ging. In totaal surften vrijdag 75.000 mensen naar de webpagina van de omroep. Dat is 80 procent meer dan op een gewone vrijdag.

De site van De Grote Donorshow werd 45.000 keer bezocht. Het merendeel van deze bezoekers - 30.000 mensen - deed dat tijdens de uitzending. Ook op zaterdag was het aantal bezoeken hoog. Om 12.00 uur stond de teller al op 30.000 bezoekers.

Aantal

Er is volgens de NIGZ-voorlichter nog niets te zeggen over het aantal nieuwe donoren. "Lang niet iedereen stuurt een formulier in natuurlijk."

Wie wel iets invult, moet zijn aanvraag binnen zes weken bevestigen. Daarom kan het nog zeker anderhalve maand duren voor echt duidelijk is hoeveel nieuwe donoren de actie van BNN heeft opgeleverd.