AMSTERDAM - Studenten betalen jaarlijks veel geld voor studieboeken en dat kan een stuk goedkoper. Dat vindt althans de internetwinkel Bol.com.

Bekijk video

Vanaf donderdag biedt de verkoper van boeken, cd's en elektronische apparatuur en sinds kort tweedehands boeken ook ruimte voor het aanbieden van tweedehands studieboeken.

Studenten kunnen hun gebruikte studieboeken op de website van Bol.com laten plaatsen. Het doel van de site is om studenten aan hbo-opleidingen en universiteiten een alternatief te bieden voor nieuwe studieboeken.

Vraag

Volgens directeur Daniel Ropers van Bol.com is de vraag naar studieboeken enorm. " We schatten de waarde van de studieboekenvoorraad op minimaal 600 euro oplopend tot 2000 euro per student."

De markt voor tweedehands studieboeken is echter nog erg onvolwassen en daarmee erg duur. Meestal worden ze aangeboden via lokale prikborden op scholen en universiteiten, of via specialistische websites.

Fors besparen

Ropers: "Als studenten massaal hun studieboeken te koop zetten op onze site, kunnen ze het nieuwe studiejaar fors besparen op de aankoop van hun nieuwe studieboeken."

Eerder dit jaar begon Bol.com met de verkoop van tweedehands boeken. De internetwinkel opende daarmee de aanval op bestaande aanbieders van gebruikte spullen, zoals Marktplaats.