AMSTERDAM - Een groot aantal kaartensites heeft vrijdag grote moeite gehad om de hoeveelheid bezoekers op Valentijnsdag in goede banen te kunnen leiden. Wenskaartenproducent Hallmark kon in de ochtend de verzoeken om e-cards te versturen nauwelijks afhandelen.

De speciale Hallmark-valentijnsite Jij ook van mij is een een groot deel van de dag nauwelijk bereikbaar geweest.

Veel aan Valentijn gerelateerde sites werden trager en in sommige gevallen moeilijk toegankelijk. Kaartenhuis was nog wel te bereiken, maar een Valentijnskaartje versturen verliep in de ochtenduren moeizaam.

Op Mijn Valentijn wordt ook het geduld van de bezoeker op de proef gesteld. De site werkt met een wachtrij, variërend van 20 tot ruim 300 wachtenden. Mijn Valentijn meldde rond 10.30 uur vanochtend bijna 10.000 kaartjes te hebben verstuurd.

Valentijnsplein

Bij Valentijnsplein was een kaartje vrijdagochtend versturen naar je geliefde nog enigszins te doen. De site lijkt niet vast te lopen ondanks het groot aantal visitors. De site, zoals vele Valentijn-sites, meet vandaag het meest aantal pageviews ooit. De teller stond om 11.00 uur vanochtend op 17.944 views.