ALMERE - De particuliere jongerenwebsite www.AlmereRulez.nl heeft als eerste niet-overheidsinitiatief ooit, een eervolle vermelding gekregen bij de verkiezing voor de Webwijzer Awards . De gemeente Almere bracht dat nieuws donderdag naar buiten.

Een woordvoerder van de organisatie van de Webwijzer Awards geeft toe dat er bij de uitreiking van de prijzen eind januari geen ruchtbaarheid is gegeven aan de eervolle vermelding voor de Almeerse jongerenwebsite. Hij noemt het initiatief niettemin een voorbeeld voor andere steden, omdat de doelgroep er zeer enthousiast over is.

De Webwijzer Award is in 1998 door Binnenlandse Zaken ingesteld om overheden te stimuleren goede websites te maken en te beheren. Dordrecht kreeg twee weken geleden de vakjuryprijs voor de beste gemeentelijke website (www.dordrecht.nl). De publieksprijs ging naar Wassenaar (www.wassenaar.nl).

Vanwege de vele spontane reacties over www.AlmereRulez.nl, besloot de Webwijzer-organisatie voor het eerst ook een particuliere website, die wel geld van de gemeente krijgt, aan te prijzen.