AMSTERDAM - Aan de kooplust van Google lijkt maar geen einde te komen. Volgens de doorgaans goed ingevoerde geruchtensite Techcrunch staat de internetgigant op het punt om 100 miljoen dollar te betalen voor het bedrijf Feedburner.

Feedburner houdt zich bezig met de distributie van zogenoemde 'webfeeds'. Dergelijke feeds tonen een samenvatting van de inhoud van websites. Als die wordt geactualiseerd, verschijnt de update van de site ook automatisch in de feed. Internetgebruikers kunnen zich met speciale software op de feed abonneren, om zo op de hoogte te blijven van de inhoud van een site zonder die steeds te moeten bezoeken.

Veel websites bieden dergelijke feeds aan. Feedburner is een bedrijf dat websitebeheerders helpt om hun feeds te distribueren. Ook geeft het ze inzicht in gebruikersstatistieken, zoals het aantal abonnees dat de feed heeft. Feedburner verdient onder meer geld door advertenties tussen de items in de feed te plaatsen.

Advertenties

Geruchten over de belangstelling van Google deden al langer de ronde. Het bedrijf zou met Feedburner een nieuw afzetkanaal voor advertenties verwerven. In april nam Google al Doubleclick over voor ruim 3 miljard dollar. Doubleclick is het grootste online advertentiebedrijf ter wereld.

Volgens Techcrunch kan niets de overname meer in de weg staan. De deal zou binnen drie weken gesloten worden, en Google zou 100 miljoen dollar in contanten voor Feedburner over hebben. Google en Feedburner hebben het bericht overigens nog niet bevestigd.