AMSTERDAM - De politie is bij een huiszoeking in Tilburg onverwacht op 2500 gekopieerde dvd's gestuit. De woning werd maandagochtend doorzocht op gestolen goederen, waarbij de politie de dvd's en professionele kopieerapparatuur aantrof.

De 46-jarige bewoner van het huis is opgepakt. Hem hangt maximaal zes jaar cel boven het hoofd.

De man werd door de politie verdacht van het helen van gestolen goederen. Bij de huiszoeking werden onder meer mobiele telefoons en laptops aangetroffen. Maar de rechercheurs ontdekten ook een grote hoeveelheid kopieën van dvd-films. Daarop schakelde de politie de Stichting Brein in om technische ondersteuning te verlenen bij de huiszoeking. Deze stichting bestrijdt het illegaal kopiëren van auteursrechtelijk beschermde media.

Spiderman 3

De man beschikte in zijn huis over professionele kopieerapparatuur. Hij maakte volgens de politie gebruik van drie copyboxes waarmee meerdere dvd's in één keer kunnen worden gekopieerd. De politie vond onder meer films die nog maar net of nog niet in Nederland zijn uitgebracht, zoals Spiderman 3. Vermoedelijk leverde de man de kopieën op bestelling.

Stichting Brein spreekt van een 'middelgrote vangst'. De stichting doet namens de gedupeerde filmmaatschappijen aangifte tegen de man, maar weet nog niet precies wat de eis zal zijn. Dat wordt volgens een woordvoerder pas duidelijk wanneer de omvang van de kopieerpraktijken van de Tilburger in kaart is gebracht.