AMSTERDAM - Hanneke Groenteman wilde maandag geen bloemetje aannemen van het weblog GeenStijl. Dat blijkt uit een filmpje dat op de website te zien is. "Ik heb me zo boos gemaakt over jullie, dat ik zeker geen bloemen accepteer", zegt de journaliste.

Een verslaggever wilde haar feliciteren met het feit dat zij heeft besloten een doorstart te maken met haar weblog.

GeenStijl schreef donderdag dat de 67-jarige Groenteman was beroofd door twee Marokkaanse jongens, iets dat zij overnamen van het weblog WaarvanAkte.

Pubertjes

Op haar eigen website maakte de televisiepersoonlijkheid eerder die dag zelf melding van 'twee pubertjes', die haar tas uit haar auto zouden hebben gestolen. Vele haatdragende reacties waren haar deel, wat haar deed besluiten met haar weblog te stoppen. "Ik wil gewoon geen mails van vreemdelingenhaters, antisemieten, scheldpartijen op de 'Linkse Kerk' waar ik toe zou behoren", schreef zij zaterdag.

Rechtse bagger

De nare reacties wijt de voormalige presentatrice van het cultuurprogramma De Plantage aan GeenStijl. "Het is om jullie dat ik ongeveer ben gestopt", zegt zij in het filmpje. "Als jullie van GeenStijl geen volkomen vertekend beeld hadden gegeven van dat piepkleine overvalletje dat mij is gebeurd, dan was er niets aan de hand geweest. Nu heb ik gewoon een racistische, rechtse bagger over me heen gekregen, omdat jullie van GeenStijl hebben geschreven 'Marokkanen beroven Hanneke Groenteman'."

De aanname over de afkomst van haar belagers was volgens Groenteman volledig ongefundeerd. "Het waren geen Marokkanen", stelt zij. "Het waren misschien wel Marokkanen, maar ik weet het gewoon niet. Ik heb het niet opgeschreven, ik zou het nooit opschrijven."