AMSTERDAM - De datingsite Relatieplanet.nl neemt Onehello over, waarmee er een einde komt aan een van de oudste datingsites van Nederland. Dat maakte Relatieplanet maandag bekend.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De Australische datingsite RSVP, eigenaar van Onehello, wilde al een tijdje weg uit Nederland. "Het bedrijf had veel marktaandeel verloren en zag geen heil meer in de Nederlandse markt", aldus algemeen directeur Chris van Tuijl van Relatieplanet.

Uit de lucht

Relatieplanet, voor bijna drie kwart eigendom van de Telegraaf Media Groep, haalt Onehello eind mei uit de lucht, een beslissing die uit nood geboren is. "RSVP wilde de software achter de website niet prijsgeven, omdat de rest van de sites van het bedrijf in andere landen daar ook op draait", liet Van Tuijl weten. Een andere oplossing was het opzetten van een geheel nieuwe website voor Onehello. "Maar dat is in de Nederlandse markt niet nodig."

Overgezet

Met de overname krijgt Relatieplanet er zo'n 600 duizend profielen van Onehello-leden bij. Tuijl: "Daarvan is grofweg 10 procent in de laatste drie maanden nog actief geweest. Deze profielen worden direct overgezet." De overige profielen worden ook overgezet, maar zijn niet zichtbaar tot ze weer geactiveerd worden door de leden zelf.