AMSTERDAM - De site van meesterhacker Kevin Mitnick is gehackt, zo schrijft WebWereld. Een hacker uit Alaska is het gelukt om de webserver van Mitnick binnen te dringen. De hacker heeft overigens niets vernield, hij liet alleen een berichtje achter op de site: "welcome back to freedom mr.kevin;)"

Kevin Mitnick was een beruchte hacker. Zijn arrestatie op 14 februari 1995 was internationaal voorpaginanieuws en betekende het einde van zijn bizarre misdaadcarrière. Door informatie ter waarde van miljoenen dollars te ontvreemden uit de computerbestanden van de overheid en grote bedrijven (onder meer bij Motorola, Novell, Nokia en Sun Microsystems) was Mitnick de meest gezochte computercrimineel ter wereld geworden.

Toch wist hij jarenlang uit handen van de FBI te blijven. Omdat niemand zijn kennis van codes en computersystemen kon evenaren, waande Kevin Mitnick zich in caberspace onaantastbaar. Tot hij op kerstdag inbrak in de huiscomputer van beveiligingsexpert Tsutomu Shimomura, die daarop zelf de jacht op zijn belager opende.

Vrij

Tussen 1995 en 2000 zat hij vierenhalf jaar gevangen. Na zijn vrijlating mocht Mitnick lange tijd geen gebruik maken van computers en internet. Op 20 januari 2003 werd zijn verbod op het gebruik van computers opgeheven en mag de meesterhacker weer 'vrij' surfen.

"Vanaf het moment dat we van start zijn gegaan met Defensivethinking.com, hebben we dagelijks te maken gehad met netwerkaanvallen vanuit bijna alle landen", aldus Mitnick. "Ik vermoed dat dit de plaats is om naartoe te gaan als je als jonge hacker wilt laten zien wat je in huis hebt."

Defensive Thinking is het computerbeveiligingsbedrijf dat Mitnick is gestart. Een hacker uit Alaska is het dan toch gelukt om in te breken op de site van meesterhacker Mitnick.

/LINK

Foto's van de laptops waarmee Mitnick ingebroken heeft.
Hackers Hall of Fame