AMSTERDAM - De populaire fotodeelsite Flickr is pijnlijk de mist in gegaan nadat een foto van een gedupeerde fotografe werd verwijderd. De site werd hierna beschuldigd van censuur.

Fotografe Rebekka Gudleifsdóttir ontdekte onlangs dat haar op Flickr gepubliceerde foto's zonder haar toestemming werden verkocht door een online galerie. Dit ondanks het feit dat op Flickr expliciet vermeld staat dat dit niet mag.

Aandacht

Pogingen van de fotografe om door de galerie te worden gecompenseerd, liepen op niets uit. Hierna besloot Gudleifsdóttir het probleem onder de aandacht te brengen op Flickr zelf. Zij deed dit door opnieuw een foto te plaatsen, plus haar commentaar erop. Hierop kwam een grote hoeveelheid reacties.

De posting werd echter kort hierna door Flickr verwijderd. Techmagazine Wired sprak hierna op zijn blog van censuur. Een van de oprichters van Flickr - eigendom van Yahoo - heeft inmiddels excuus gemaakt. Er zou geen sprake zijn van censuur, zo bezweert Flickr, maar gewoon een verkeerde keuze.

Ondanks deze woorden is de bewuste foto nog altijd niet terug te vinden.