AMSTERDAM – Ilse Media heeft Rosetta Holding overgenomen. Het bedrijf is vooral bekend van Schoolbank.nl. Deze site concurreert met onder andere Hyves om de gunst van de internetter.

Rosetta werd opgericht in 1995 en richtte zich in eerste instantie op consultancy. In 2002 werd de website Schoolbank.nl gestart. De site werd al snel een populaire ontmoetingsplaats om oud-klasgenoten terug te vinden.

Verbeteringen

Schoolbank heeft op dit moment zo’n 3,2 miljoen geregistreerde gebruikers. Overigens beheert Rosetta naast Schoolbank.nl ook de sites Dienstmakkers.nl en Workmates.nl.

Schoolbank.nl is echter veruit de grootste en bekendste van deze drie sites. Op dit moment trekt de site maandelijks zo’n 1,5 miljoen unieke bezoekers, waarmee het in de top20 van de meest bezochte sites van Nederland behoort.

Features

Volgens Paul Molenaar, directeur van Ilse Media, zal de site de komende tijd verbeterd worden met ‘een aantal leuke en interessante nieuwe features’. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Ilse Media is eigenaar van onder andere NU.nl en Startpagina. Bij Rosetta werken elf mensen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.