AMSTERDAM - Op de 'sociale muzieksite' Last.fm zijn vanaf deze week ook videoclips te bekijken. Dat maakte het bedijf bekend in een persbericht.

Last.fm is een website waarop gebruikers aan de hand van hun muzieksmaak nieuwe artiesten kunnen ontdekken. De site laat zijn leden liedjes op een online radiostation beluisteren en beoordelen, en doet aan de hand daarvan suggesties voor andere artiesten. Ook kunnen gebruikers tips krijgen aan de hand van het luistergedrag van leden met een vergelijkbare smaak.

EMI en Warner

De site heeft nu overeenstemming bereikt met platenmaatschappijen EMI en Warner, en een groot aantal onafhankelijke labels om ook videoclips te mogen tonen. Ook met Universal en Sony Music is Last.fm nog in onderhandeling. In eerste instantie zullen muziekvideo's van de onafhankelijke labels te zien zijn, waaronder clips van Moby en de Arctic Monkeys.

Youtube

Last.fm wil zijn gebruikers daarmee niet meer alleen een persoonlijk radiostation, maar ook eigen clipzenders bieden. Uiteindelijk hoopt Last.fm het grootste aanbod aan legale videoclips te kunnen bieden. De clips zouden een hogere beeld- en geluidskwaliteit kennen dan clips op videosite Youtube, waar veel muziekvideo's te vinden zijn.