AMSTERDAM - Overnamegesprekken tussen Microsoft en internetbedrijf Yahoo liggen stil. De twee zouden wel een nauwere samenwerking overwegen.

Dat melden verschillende financiële media. Vrijdag werd bekend dat de softwaregigant in gesprek zou zijn met Yahoo over een overname. Zo zouden de twee bedrijven de concurrentie met Google een impuls willen geven. Google heeft de laatste jaren grote stukken van de markt van beide bedrijven afgesnoept.

Google zoekmachine is wereldwijd marktleider. Ook op de Amerikaanse thuismarkt heeft het bedrijf de koppositie inmiddels van Yahoo en MSN Search overgenomen. Ook Google maildienst GMail en videosite Youtube trekken veel publiek.

Doubleclick

Door de recente overname van advertentiebedrijf Doubleclick door Google zijn de bedrijven nog verder in het defensief gedrongen. Microsoft diende tegen die overname een protest in bij de Amerikaanse handelswaakhond FTC.

Yahoo zou echter nog niet overgenomen willen worden.

Het aandeel Yahoo steeg na de berichten over de gesprekken sterk. Nu van een fusie voorlopig geen sprake lijkt te zijn, is de koers weer ingezakt.