AMSTERDAM - De politie roept dinsdag met sms'jes mogelijke getuigen van een misdrijf in Ede op om te kijken naar het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Het is de eerste keer dat de politie de sms inzet om mensen naar de reconstructie van een misdrijf in het televisieprogramma te laten kijken.

De politie maakt wel al langer gebruik van de sms om mensen te attenderen op een misdrijf of om getuigen op te sporen. In de zogeheten sms-alerts worden burgers bijvoorbeeld bericht over een vermist kind of een inbreker in hun wijk.

Getuigen

In het verleden zette de politie ook sms'jes in bij het waarschuwen voor kinderlokkers of om potentiële getuigen van een moord aan te sporen zich te melden.

Kerk

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een mishandeling op 18 maart in het Gelderse Ede. Een vrouw werd die dag zwaargewond gevonden op het Bunschoterplein in Ede. Ze was onderweg van de kerk naar huis. De handtas en het liedboek van de vrouw waren later zoek. Het is onduidelijk wat er gebeurd is.

De sms'jes worden verstuurd naar nummers van mensen die rond de tijd van het incident in de buurt waren. Opsporing Verzocht wordt dinsdag om 21.50 uur uitgezonden op Nederland 1.