AMSTERDAM - De opvolger van Microsofts webmaildienst Hotmail, Live Mail, is wereldwijd beschikbaar. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Tot nu toe was Nederland het enige land waar de nieuwe maildienst gebruikt kon worden. Hier lanceerde microsoft de dienst al in november 2006.

Met Live Mail wil Microsoft de concurrentie aangaan met onder meer Googles GMail en Yahoo Mail. Die diensten haalden Microsofts Hotmail op gebied van opslagruimte en functionaliteit snel in.

Outlook

Live Mail kent onder meer een opslagcapaciteit van twee gigabyte en een mobiele variant. Later deze maand verschijnt software die het mogelijk moet maken de nieuwe maildienst te gebruiken in combinatie met Microsofts mail- en agendaprogramma Outlook. Ook werkt het bedrijf aan apart mailprogramma voor Live, dat het huidige Outlook Express moet opvolgen.

Gebruikers van de oude Hotmaildienst krijgen de komende dagen in hun mail een knop te zien, waarmee ze kunnen overschakelen. Microsoft belooft dat oude mailberichten en adresboeken dan automatisch worden overgezet.