AMSTERDAM - Het lijkt er op dat Internet Explorer 8 langer op zich laat wachten dan aanvankelijk werd gedacht. IE-platformarchitect Chris Wilson liet tijdens de Microsoft Mix 07-conferentie weten dat er tussen de lancering van IE7 en IE8 waarschijnlijk een periode van twee jaar zal zitten. Dit meldt CNET.

Volgens ZDNet verklaarde Microsoft afgelopen oktober, bij de lancering van IE7, dat het bedrijf de opvolger van de nieuwe browser al binnen achttien maanden wou lanceren. Naar verwachting zal IE8 nu eind 2008 worden gelanceerd.

Prioriteiten

Niettemin komt de opvolger van Microsoft's laatste browser aanmerkelijk sneller dan de opvolger van IE6. Tussen de zesde en de zevende versie van de populaire webbrowser zat een periode van maar liefst vijf jaar.

Tijdens de conferentie liet de topontwikkelaar van Microsoft weten dat de prioriteiten die voor IE7 werden gesteld hetzelfde zijn voor IE8. Ook in de nieuwe browser zal de nadruk dus komen te liggen op: beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit.