AMSTERDAM - De teletekstpagina's van de NOS op internet zijn zondag zeven miljoen keer geraadpleegd. Tijdens de ontknoping in de Eredivisie werd het teletekstgedeelte van de website 4,7 miljoen keer bezocht.

De NOS laat vrijdag weten dat op een gemiddelde voetbalzondag 1,5 miljoen pageviews worden geteld.

Op de laatste speelronde in de landelijke voetbalcompetitie maakten nog drie clubs kans op het kampioenschap. Titelkandidaten Ajax, AZ en PSV speelden tegelijkertijd hun laatste duel. Omdat de wedstrijden alleen live waren te volgen voor abonnees van betaalzenders, hebben veel mensen de titelrace gevolgd via internet of radio.

Virtuele stand

De NOS had de teletekstpagina 819 zondag tijdens de wedstrijden voorzien van een virtuele stand. De luistercijfers van sportprogramma Langs de Lijn op Radio 1 zijn nog niet bekend. Ook is niet bekend hoeveel mensen teletekst via hun televisie in de gaten hielden. Dat is volgens de NOS niet te registreren.

Doordat Ajax niet genoeg doelpunten wist te maken en AZ verloor van het laaggeklasseerde Excelsior, mocht PSV de kampioensschaal in ontvangst nemen in Eindhoven.