AMSTERDAM - Het web is weer een sociale netwerksite rijker. Walt Disney heeft speciaal voor jonge internetters een website in het leven geroepen waar zij op een veilige manier met hun virtuele vrienden kunnen communiceren. Dat meldt persbureau Reuters.

De sociale netwerksite Disney Online heeft iets weg van de grote mensenvariant MySpace. Wat verschilt is dat Disney ervoor zorgt dat ouders van gebruikers altijd controle kunnen houden over de activiteiten van hun kinderen op de site.

Toestemming

Kinderen mogen bijvoorbeeld pas chatten nadat de ouders toestemming hebben gegeven. Volgens Paul Yanover, bedenker van Disney Online, moeten ouders met een goed gevoel hun kinderen op internet kunnen laten rondsurfen. "En dat kan met ons ingebouwde ouderlijke toezichtprogramma, Disney Xtreme Digital (XD)".

De site is voor kinderen tot veertien jaar. Zij kunnen op Disney Online een persoonlijke pagina aanmaken om daar allerlei Disney content te delen met hun virtuele vrienden.

Voorlopig is het programma alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. Disney zal de dienst echter binnen korte tijd overal op de wereld open stellen.