AMSTERDAM - Na bijna een jaar is eindelijk onthuld wat de mysterieuze it-uitvinding genaamd 'Ginger' is. Het blijkt elektronisch voertuigje te zijn op twee wielen met de officiële naam Segway Human Transporter, zo onthulde ABC Television.

Over de uitvinding deden zich sinds het begin van het jaar al de vreemdste verhalen de ronde.Het gerucht ging dat de uitvinding van Dean Kamen de wereld zou veranderen.In maart werd er al meer duidelijk over wat het zou worden, omdat Kamen toen patent aanvroeg voor een soort scooter.

Het voertuig heeft een maximum snelheid van 27 kilometer per uur en loopt op een accu.De Segway moet volgens Kamen het vervoermiddel worden in steden waar teveel verkeer is.

De verwachtingen van kopstukken uit de computerwereld zoals Apple-baas Steve Jobs waren hooggespannen. Hij heeft veel geld in geïnvesteerd, samen met Jeff Bezos, manager van het online warenhuis Amazon.com."Het apparaat zal je niet naar Mars zenden of dingen in goud veranderen", zei Kamen bij de onthulling van zijn uitvinding. "Het is gewoon een scooter."

Dean Kamen, natuurkundige en uitvinder, heeft al meer dan 100 uitvindingen op zijn naam staan. Voornamelijk op het gebied van technologie voor medische apparaten. Zo heeft hij een aantal jaren geleden een rolstoel ontwikkeld die ook trappen kan beklimmen.

/NETGinger is...een scooter op waterstofMysterieuze 'Ginger' nu al te koop op internet