AMSTERDAM - Enkele dagen na de VPRO heeft ook de Publieke Omroep eigen kanalen geopend op videosite Youtube. Daar zijn fragmenten van programma's te zien.

Op youtube.com/uitzendinggemist zijn fragmenten te zien van programma's van de omroep. Ook radiozender 3FM heeft een eigen kanaal, met onder meer beelden van de onlangs uitgereikte 3FM Awards.

De omroep was al langer aanwezig op Google Video. Op google.omroep.nl heeft de omroep nu een aparte site voor gelanceerd. Daar zullen op den duur dezelfde video's te vinden zijn als op het Youtubekanaal.

VPRO

Eerder deze maand opende omroepvereniging VPRO al vier kanalen op Youtube. Daar zijn onder meer documentaires en afleveringen van VPRO-programma's te bekijken.

'Teasers'

In tegenstelling tot de VPRO, biedt de Publieke Omroep op Youtube en Google Video geen volledige programma's aan. Op de kanalen zijn alleen 'teasers' te zien, met een link naar het volledige programma op de site van de omroep zelf. Daar kan de uitzending integraal bekeken worden binnen de videospeler van de omroep.